Rekommenderad läsning: Kontobyte

Diskussion i 'Tillkännagivande' startad av SuperNova, 13. jun 2011.

Dela sidan

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. SuperNova

  SuperNova Guest

  Vi är medvetna om att spelare byter konton, tar nya, eller går från mindre till större konton. För att förtydliga, finns det bara tre sätt att göra detta, utan att bryta mot reglerna, främst regel #1.

  • Ditt nuvarande konto har blivit helt bortadlat, du trycker på ”Ta bort konto”. Loggar aldrig mer in, och några timmar senare kan du logga in på det nya kontot.
  • Du trycker på ”Ta bort konto” på ditt nuvarande konto, innan du loggar in på ditt nya. Nu anses alla inloggningar på det gamla kontot av vilket skäl det än må vara som ett brott mot regel nr 1.
  • Du ger bort ditt nuvarande konto till en ny ägare, som omedelbart ändrar lösenordet. När lösenordet ändrats, kan du logga in på ditt nya konto. Att ha tillgång till och logga in två konton på samma server anses som ett regelbrott.
  Du kan aldrig skicka ditt gamla konto till någon för kontoövervakning samtidigt som du börjar spela på ett nytt konto, eller medan du väntar på att hitta en ny ägare till kontot.

  Att låta din stam internadla dina byar på ditt gamla konto medan du spelar på ett annat konto är inte tillåtet då du i så fall har tillgång till två konton på samma server. Detta räknas som multikonto och är ett brott mot reglerna.

  Om du börjar spela på ett nytt konto på samma värld, är det aldrig tillåtet för något av de två kontona att adla byar från det andra.

  Det finns bara dessa tre sätt att byta konto och samtidigt hålla dig inom reglerna. Se till att du har förstått, eller skicka en fråga till supporten om något är oklart för att undvika onödiga bekymmer. Notera att detta inte är reglerna, utan riktlinjer för övertagande och byte av konto. Reglerna hittar du här.

  Viktigt! Om du väljer att ge bort ditt konto, tillhör det inte längre dig. Om du senare skulle ändra dig och försöka återta kontrollen över kontot kommer detta behandlas som otillåtna försök att hacka kontot.


  OBS! Det är väldigt viktigt att du byter epostadress på ditt nya konto så fort du får tillgång till det. Om du inte gör det, kommer vi inte kunna hjälpa dig om förre ägaren ångrar sig och beslutar sig för att logga in och ta tillbaka kontot genom att byta lösenord. Därför är det också viktigt att du använder en epostadress som du faktiskt har tillgång att kolla din post på, anonyma epostadresser på diverse gratistjänster rekommenderas alltså inte!
   
  Last edited by a moderator: 18. dec 2016
 2. SuperNova

  SuperNova Guest

  Eftersom det ofta blir problem både långsiktigt och kortsiktigt med spelare som byter konton, verkar det behövas ett förtydligande av detta:

  Detta gäller alltså även om ditt gamla konto har noll byar, antingen sätter du kontot för borttagning innan byn är adlad alternativt får du gå in och i värsta fall börja om med en ny by och därefter avsluta kontot.

  Om du loggar in igen för du t.ex. glömt kopiera ett skript eller liknande, och därmed avbryter borttagningen räknas det ändå som en inloggning. Se till att du får med dig allt innan du avslutar!

  Kontot ska alltså byta lösenord! Det är alltså i normalfallet inte tillåtet att känna till lösenord till (ha tillgång till) mer än ett konto per server. Samtidigt ska man byta epostadress och helst vänta till detta byte inte längre går att avbryta.

  Kontoövervakning för internadling, medan du spelar vidare på ett annat konto är alltså inte tillåtet. Kontot ska antingen vara bortadlat eller satt för avslutning innan du byter till ett annat.

  Du har alltså sedan lösenord och epostadress är överlämnat till en annan spelare, förverkat alla rättigheter till detta konto. Det spelar ingen roll om kontot är inaktivt, om det krigar i en fiendestam, eller om du av något annat skäl känner att kontot trots att du gett bort det fortfarande på något sätt är ditt. Kontot tillhör spelaren som har epostadressen, har man inte bytt på ett konto man tagit emot lever man med risken att den gamla ägaren när som helst kan ta tillbaka kontot. Är epostadressen bytt, så är kontot inte längre ditt.

  Återigen - acceptera inget övertagande av konton från någon annan som inte låter dig byta epostadressen. Köp inga premiumpoäng eller lägg ner mängder med tid, kraft och energi på ett konto innan du äger det genom att det är registrerat på din epostadress. Lämnar du ifrån dig ett konto är det din skyldighet att låta epostbytet gå igenom, man kan inte "nästan" ge bort ett konto, eller ge bort kontot med förbehåll. Ger du bort kontot, så ska du vara medveten om att det krävs ett epostbyte. Accepterar du inte detta bör du själv behålla ditt konto.

  Samma sak gäller i de fall där man är flera spelare på ett konto. Ett konto kan bara ägas av en person, och det är personen som har tillgång till epostadressen. Det har hänt upprepade gånger att cospelare blir ovänner, och man ser sig själv utslängd från ett konto man betraktar som sitt. Man kan ha lagt ner mängder med pengar, tid och kraft på detta konto - men det tillhör plötsligt någon annan. Detta är konsekvensen av att spela med flera spelare på samma konto, och vi kan inte nog trycka på vikten av att man är på det klara med detta från början.

  För ytterligare information gällande sammanslagning/merge av konton och cospelande rekommenderas läsning av denna tråd; Förtydligande gällande sammanslagning av konto och coplaying
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.