År i tjänst till .net

osteen

New Member
Reaktionspoäng
3
I och med att ni kan sammanslå flaggor och dylikt så kan vi väl få sammanslå våra "År i tjänst" från våra gamla konton? :)
 

SuperNova

Community Management
Tribal Wars Teamet
Reaktionspoäng
182
Jag önskar det vore så enkelt som det verkar men det är det inte;

Ditt konto här på .se är registrerat i vår svenska data bas över registrerade konton. Spelet är gammal, alltså är även den här databasen från stenåldern och tack vare det är den byggd på ett enkelt system. Första spelaren i databasen är helt enkelt nummer 1, den sista registrering som gjorts har nummer 761 655.

Detta nummer är ditt spelarID, det som identifierar ditt konto (namn&epost kan bytas), och det är på detta användarID premiumpoäng, flaggor och prestationer över världarna lagras vare sig ditt konto är aktivt på någon spelvärld eller inte. Dina år i tjänst baserar sig på datumet då ditt konto registrerats på .se, det är alltså inget som ligger fast på kontot men det är direkt kopplat TILL ditt spelarID.

Exakt samma sak har gjorts med spelarna på .net, de har registrerats i en löpande databas på samma sätt. Och på alla andra versioner.
Det innebär att om vi tar ett random spelarID, t.ex. 23490 så finns det en sådan spelare på ALLA versioner av Tribal Wars.

Det kvittar så länge man inte slår ihop marknaderna(/databaserna), men på .net i nuläget skulle det innebära att 23490@.NET kom i konflikt med 23490@.SE, 23490@.DK, 23490@.NO, 23490@.HR, 23490@.SI och 23490@.TH.

Med ett modernare system i grunden kunde det fungerat, man hade inte lagt upp databaserna på detta sättet idag. Men det är ett gammalt spel, med gammal programmering i botten och i ärlighetens namn är en ändring av databaserna inte något man borde prioritera eftersom fördelarna är så pass små i förhållande till insats/kostnad/risk.

Så, flaggorna och prem får du med dig till ditt NYA (eller om du har ett gammalt konto på .net du slår ihop ditt svenska med) konto på .net.
När du överför ditt konto utan att slå ihop det med ett gammalt .net konto, så kommer du att registrera ett nytt konto på .net, men på ett lite annorlunda sätt.
Ditt nya konto registreras som vilket konto som helst, bortsett från att du får med dig det som finns på ditt master konto på .se.

Men, eftersom du registreras som NY spelare, och får ett nytt SpelarID i .net's nummer serie så blir det givetvis ett nytt datum för registreringen, och därmed även för År i tjänst. Kontot har helt enkelt inte varit registrerat på .net tillräckligt länge för att få utmärkelsen, det är nyregistrerat.

Ett nyare system, med annorlunda upplägg hade säkert kunna hantera en importerad variabel för startdatum men som sagt - systemet är gammalt och med tanke på hur lite effekt det skulle ha i förhållande till vilka konsekvenser det skulle kunna få, så är det inte värt det.
Man kan länka sitt gamla konto över twstats, skärmdumpa och spara sitt startdatum om man vill det, eller så får man ta fram yxan och visa tvivlarna var skåpet ska stå ;)
 
Topp