Förtydligande reglerna §1 och §4

DeletedUser

Guest
Sedan vår övergång till att använda samma regelverk som .net har det blivit en del ändringar i reglerna. Dels på grund av att regler som sådana direkt ändrats, t.ex. som i fallet gällande maxgränsen på 60% vid internadling. Dock har även en del saker sakta men säkert blivit vanligare, vilket lett till att det som vid en enstaka företeelse inte setts som regelbrott idag måste betraktas som ett sådant då det sätts i system.

Så är fallet när det gäller att ge bort sina byar. Vid övergången till de nya reglerna i juni 2011 fick vi tänka om, och se med samma förutsättningar som man gjorde på andra versioner - kort sagt att en spelares byar tillhör spelaren och att man fritt bestämmer vad man vill göra med sin by. Under de 4 år som gått har spelet förändrats, och så även sätten man spelar. Det har skett en långsam förskjutning av vad som klassas som pushning, och har lett till att det idag krockar med reglerna.

Reglerna är tydliga när det gäller sammanslagning/merge av konton och har varit länge:

Om du börjar spela på ett nytt konto på samma värld, är det aldrig tillåtet för något av de två kontona att adla byar från det andra.

Detta är en direkt översättning av motsvarande regel från .net:

Ursprungligen förekom detta mycket sällan, men idag har det förekommer det så pass frekvent att det påverkar spelet framförallt vid världsstarter. Då vi uppmärksammat detta har vi sett över den hållning vi tidigare haft när det gäller pushning i allmänhet och den här regeln i synnerhet.

Vi vill därför göra alla spelare uppmärksamma på att denna regel finns och har funnits länge. Detta är alltså ingen regeländring, utan en uppdatering av teamets sätt att se på begreppet pushning. Förskjutningen mellan regeln och hur vi 2011 valde att betrakta pushning är tydlig, och vi har valt att anpassa och uppdatera synsättet till ett som är mer aktuellt för 2015 års förutsättningar.

Kort sammanfattat: det är inte tillåtet att slå ihop två konton för att sedan cospela på ett av dem. Att starta upp varsitt konto för att adla ihop byarna till ett konto där man tillsammans fortsätter spela är alltså inte tillåtet utan kommer att klassas som pushning och regelbrott.

Vi kommer ta denna hantering i drift på torsdag den 18:e juni 2015 och kommer därefter sträva efter att denna regel följs på samma sätt som vi gör med övriga regler.
 

Flying Duck

Active Member
Reaktionspoäng
12
Dags att lägga in detta i regel sidan också så att alla regler finns på samma ställe och inte utspritt?
 

pias

Tribal Wars Teamet
Reaktionspoäng
40
"§1) En spelare - Ett konto

Varje spelare har rätt att ha ett konto per spelvärld. Att logga in på en annan spelares konto är aldrig tillåtet (undantaget kontoövervakning) - detta klassas som multikonton. Att dela ditt lösenord med en annan spelare på någon värld du spelar är förbjudet, och konton på samma internetanslutning ska inte ha samma lösenord.

Ytterligare information:

Att känna till eller efterfråga lösenord till andra konton på världar du spelar på, är inte tillåtet.
Ett konto får spelas av flera spelare, så länge de inte har tillgång till något annat konto på samma värld.
Du får inte logga in på NÅGOT annat konto på NÅGON värld du spelar, även om det tillhör en familjemedlem. För att få tillgång till ett konto, måste du sättas som kontoövervakare med funktionen för detta i spelet.
Försök att få tillgång till ett konto olovandes, kommer resultera i en permanent avstängning.
Titta på tillåtna sätt att ta över ett nytt konto." Längst ner där så har du en länk.
 
Topp